Cacao Collectors auf Tour - unsere Messeauftritte

Made in Minga - wir kommen!

Wir freuen uns tierisch auf unseren Auftritt auf der Made in Minga 2019.

  • Wann? 26. + 27. Oktober 2019
  • Wo? Paulaner am Nockerberg, Hochstraße 77, 81541 München, Stand F1

Wissenschaftliche Artikel zur Wirkung von Kakao

Quelle: https://www.rt.com/news/199584-us-cocoa-memory-boost/#.VE_hH2x6R5Y.facebook
Quelle: https://www.rt.com/news/199584-us-cocoa-memory-boost/#.VE_hH2x6R5Y.facebook

Hohe Konzentration an Kakaoflavionolen fördert Gedächtnisleistung

Scientists at Columbia University Medical Center (CUMC) published the results of a dietary experiment, based on the effects of flavanols, extracted from cocoa beans, on the aging human brain in the journal Nature Neuroscience on Sunday.

A group of 37 healthy volunteers aged from 50 to 69 was randomly divided in two. Each day for three months, they had a specially-prepared cocoa drink, which is not available commercially. One group consumed the drink with 900mg of flavanols, and the other with only 10mg of these compounds.

"If a participant had the memory of a typical 60-year-old at the beginning of the study, after three months that person on average had the memory of a typical 30- or 40-year-old," said senior author Scott Small.

 

Artikel: https://www.rt.com/news/199584-us-cocoa-memory-boost/#.VE_hH2x6R5Y.facebook

Quelle Studie: https://www.nature.com/articles/nn.3850

 



Kakao-Inhaltsstoffe verbessern Arterienfunktion und halten Gefäßalterung auf

Barcelona/sseldorf, 1. September 2014Regelmäßiger Konsum von Kakao-Flavonolen hat einen positiven Effekt auf die Gefäßfunktionund reduziert das Risiko für eine Herz-Kreislauf-Erkrankung deutlich. Zu diesem Ergebnis kommt eine Studie des Universitätsklinikums Düsseldorf, die auf dem Kongress der Europäischen Gesellschaft für Kardiologie (ESC) in Barcelona präsentiert wurde. Die aktuellen Daten würden das präventive Potenzial der Pflanzeninhaltsstoffe für die Gefäße belegen, so Studienautor Dr.Roberto Sansone.

 

 

Quelle: https://dgk.org/daten/PA-Kakao-Gefaesse-FREI.pdf